Corona nieuws

Beste leden van de RKGV-Velsen

Op 6 mei heeft minister president Rutte namens het kabinet onderstaande routekaart gepresenteerd.

image.png

Hier staat in dat binnen sporten pas kan plaatsvinden vanaf 1 september. Wij volgen deze richtlijnen, ook om de veiligheid van leiding en leden te kunnen bewaken.

Een alternatief zoals het buitensporten is nog niet zo makkelijk te realiseren zonder eigen buiten terrein. Dit moet in overleg met de gemeente voor de gemeenschappelijke parken en groen. Daarnaast is het voor contact sporten, zoals turnen bij kinderen onmogelijk om 1,5 meter afstand te hanteren. De kinderen zullen toch opgevangen en getroost moeten worden. Ook hebben wij nagedacht over de kwetsbare groep mensen, die dan evengoed nog niet mee kan sporten. We zouden graag als vereniging voor alle leden dezelfde mogelijkheden willen bieden.

Daarnaast is ondertussen ook bekend dat met diep in- en uitademen, zoals met sporten, het corona virus makkelijker verspreid wordt. Ook is bekend dat er een incubatietijd van twee weken kan zijn zonder klachten, maar wel met verspreiding. Dit risico willen wij niet nemen vooralsnog.

Als compensatie voor de contributiegelden hebben we het volgende voorstel:

We laten aan u de keuze vrijheid om het 3e kwartaal 2020 niet te betalen, of wel te betalen via eigen overschrijving op rekening nr. NL06RABO0175806918 t.n.v. Gymnastiekver. R.K.G.V. Velsen o.v.v. lidmaatschapsnummer en/of voornaam en achternaam. Mocht u een donatie willen en kunnen doen, dan ontvangen wij die graag voor eind september 2020. Het tweede kwartaal is vorige week met bewust wat uitstel ge├»ncasseerd om onze doorlopende kosten te kunnen betalen.

We hopen natuurlijk ook op beter en eerder nieuws van het RIVM. Rond 1 juni komt er weer meer landelijke communicatie en wie weet hoe de situatie dan is.

Blijf veilig en gezond,

Leiding en bestuur RKGV-Velsen
Sylvia van der Zwet Slotenmaker
(+31(0)6-2907 4679

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *